آرشیو مسائل تربیتی و مشاوره:
آرشیو مسائل تربیتی و مشاوره:
در ادامه مطالعه فرمایید:
❗وابستگى مشکل ساز:
مادر و کودک در یکى دو سال اول زندگىِ کودک مثل یک موجود واحد هستند، به هم نیاز دارند و میتوانند احساس و فکر همدیگر را بخوانند.
اما این رابطه باید در زمان خاصى تغییر کند. حدود سه سالگى علایم فردیت، بصورت مخالفتهاى کوچک، در کودک ظاهر میشود. بعنوان مثال مادر به بچه میگوید: « لباس قرمزه رو بپوش.» کودک میگوید: «نه، نمیخوام. من لباس زرده رو میخوام.»
این مخالفت با لجبازى فرق دارد، کودک با این مخالفت میخواهد بگوید «من هویت دارم و انسانى جدا از شما هستم.» و دارد فردیت خود را اعلام میکند که این شروع جداسازى است.
بهترست مادران اینگونه مخالفتها را بپذیرند و به کودک اجازه بدهند کمى با آنان مخالفت کند.
🔺 اگر دوران یکى بودن مادر و کودک بیش از حد به درازا بکشد، فاصله عاطفى مناسب بینشان ایجاد نمیشود و در کودک فردیت به وجود نمیآید. گاهى دوره یکى بودن با مادر، طولانی شده و تا سن هفت هشت سالگى یا بیشتر ادامه پیدا میکند.
🔻نشانه بچه هایى که وابستگى مشکل ساز یا بیمارگونه به مادر دارند اینست که همیشه نگران مادرشان هستند، و حتى براى او مادرى میکنند، نیازشان به روابط اجتماعى خیلى کم است، با کسى دوست نمیشوند یا تعداد دوستهایشان بسیار محدود است.
این بچه ها انگار به مادرشان متصلند و نیازی نمیبینند که با دیگران ارتباط برقرار کنند. این یگانگى باعث میشود زیاد به دنیاى خارج توجه نکنند.
مادرى که مى تواند ذهن کودک هفت ساله اش را بخواند، زیادى به او نزدیک است و اجازه نداده که فرزندش هویت پیدا کند. این مادر و فرزند به همدیگر وابستگى بیمارگونه دارند و اضطرابهاى همدیگر را حمل خواهند کرد. مثل مادرانى که وحشت امتحانات فرزندانشان را حمل میکنند.
💎از درس خواندن زود خسته میشود؟
🍵چای انرژیزا دم کنید
حتما تا به حال با بچههایی که خیلی زود از درس خواندن خسته میشوند روبهرو شدهاید. این گروه از دانشآموزان فرقی نمیکند در کدام مقطع تحصیلی باشند، ویژگی مشترک همه آنها این است که از درس خواندن خیلی زود خسته میشوند و شب امتحان با شبهای دیگر برایشان هیچ فرقی ندارد. اگر چنین فردی را در میان اعضای خانواده دارید به شما توصیه میکنیم نوشیدن چایهای گیاهی مانند دمنوش بهارنارنج، اسطوخودوس، سنبلالطیب و بادرنجبویه را به برنامه روزانه خود بگنجانید. نوشیدن این چایهای گیاهی موجب تقویت حافظه میشود و توانایی مغز را برای یادگیری و ذخیره اطلاعات بیشتر میکند، بهگونهای که فرد در مدت زمان کوتاهتری میتواند دادههای بیشتری را در ذهن خود ثبت کند. برای تهیه این دمنوشها کافی است یک قاشق غذاخوری از برگهای خشک شده هر یک از این گیاهان را در یک لیوان آب جوش بریزید و سر آن را ببندید و اجازه دهید که در مدت 8 تا 10 دقیقه دم بیاید.
💎استرس امتحان نگرانش میکند؟
☕این چای را به برنامه روزانهاش اضافه کنید
استرس و اضطراب شب امتحان از آن دست حال و هوایی است که تمرکز را برای مطالعه و خواندن درسها تحتتاثیر قرار میدهد اما گروهی از دانشآموزان هستند که حتی در پرسش و پاسخهای معمولی سر کلاس نیز دچار دلشوره و استرس میشوند و این دلشوره مانع از تمرکز و پاسخگویی صحیح آنها به پرسشها میشود. برای غلبه بر این اضطراب نسخهای گیاهی وجود دارد و آن نوشیدن 2 تا 3 فنجان دمنوش چای سبز در شبهای امتحان است. چای سبز به این دلیل که سرشار از فنولها و آنتیاکسیدان است موجب برقراری آرامش روانی میشود و در عین حال میتواند حافظه فرد را تقویت کند. شاید بهتر باشد همزمان با شروع امتحانات یا در روز پرسش و پاسخ کلاسی نوشیدن 2 فنجان چای سبز را به برنامه غذایی روزانهشان اضافه کنید.
💎برای پیشگیری از سنگینی و بیحوصلگی
🍱به چگونگی هضم غذا توجه کنید
اگرچه بررسی روند هضم غذا در بچهها با مشاوره با متخصص طب سنتی دقیقتر و بهتر انجام میشود اما شما در منزل نیز میتوانید با مرور حالتهای بچهها به ویژه بعد از وعده غذایی ناهار به چگونگی عملکرد نیروی هاضمه آنها پی ببرید و بر همین اساس بهترین غذا را برای وعده ناهار آنها درنظر بگیرید تا در طول روزهای مدرسه علاوه بر دریافت مواد مغذی بتوانند با انرژی بیشتری به درس و مشقشان رسیدگی کنند. زمانی عملکرد دستگاه گوارش و هضم به خوبی انجام میشود که بچهها پس از مصرف غذا احساس نشاط، شادمانی و افزایش انرژی را تجربه کنند. در این شرایط میتوان گفت غذایی که دانشآموز در وعده ناهار مصرف کرده با وضعیت هاضمه او سازگار بوده است. پس مهم است که دانشآموز پس از مصرف غذا احساس کند که انرژیاش بیشتر شده است.
🔥اگر او بعد از خوردن وعده ناهار احساس سنگینی کند و این سنگینی با خوابآلودگی همراه باشد قطعا در یادگیری و درک مفاهیم و مرور درسها برای این کودک مشکل ایجاد میکند. در این صورت اگر در طول هفته دانشآموز غذایی ناسازگار با وضعیت گوارش خود مصرف کند توانایی او برای یادگیری مفاهیم و درسهایش کاهش مییابد و این مسئله میتواند به افت تحصیلی او منجر شود.