همه چیز درباره هدایت تحصیلی نهم
این صفحه در حال آپدیت است
انتخاب رشته و تیپ شخصیتی (دانلود کنید)
عوامل تاثیرگذار بر هدایت تحصیلی ( دانلود کنید)
رشتههای پیش روی دانشآموزان پایه نهم
در انتخاب رشتهی نهم، رشتهها به سه دستهی اصلی تقسیم میشوند. که دانشآموزان باید یکی از رشتههای این سه دسته را برگزینند. این سه دسته به همراه زیرشاخههایشان به شرح زیر است:
- کاردانش: در این دسته اصل بر کارهای عملی است و مباحثی که به صورت تئوری در آن ارائه میشود بسیار کم است. دانشآموزانی که تمایل بیشتری به کارهای عملی دارند میتوانند در رشتههای موجود در این دسته مشغول به تحصیل شوند. شاخههای موجود در دستهی کاردانش عبارتاند از: «رشتههای زمینه صنعت، رشتههای زمینه خدمات، رشتههای زمینه کشاورزی و رشتههای زمینه هنر» که هر کدام از این شاخهها، به چندین رشته تقسیم میشوند.
- فنی و حرفهای: در این دسته کارهای عملی و مباحث تئوری همگام با هم ارائه میشوند. تفاوت این دسته با دستهی کاردانش در همین موضوع است. شاخههای موجود در این دسته نیز مانند دستهی کاردانش عبارتاند از: «رشتههای زمینه صنعت، رشتههای زمینه خدمات، رشتههای زمینه کشاورزی و رشتههای زمینه هنر» که هر کدام از این شاخهها نیز، به چندین رشته تقسیم میشوند.
- نظری: رشتههای زیرگروه این دسته دقیقاً نقطهی مقابل رشتههای کاردانش هستند. یعنی قالب اصلی این رشتهها مباحث تئوری هستند و کارهای عملی به ندرت انجام میشود. این دسته بر خلاف دستههای دیگر، زیرشاخههای آن به چندین رشته تقسیم نمیشود و چهار رشتهی مستقل دارد که عبارتاند از: «ریاضی فیزیک، علوم تجربی، ادبیات و علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی».
با انتخاب یکی از موارد بیان شده، دانشآموزان در پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم، مشغول به تحصیل در همان رشته میشوند. توجه داشته باشید تغییر رشته در این پایهها امکانپذیر است اما شرایط سختی دارد و باید در امتحانات رشتهی مقصد نمرهی قبولی کسب کنید. پس یک بار برای همیشه، انتخاب رشته منطقی انجام دهید که نیازمند تغییر رشته و پذیرفتن تبعات آن نشوید.